Wie ben ik?

Op deze pagina wil ik mezelf graag voorstellen. 

Mijn naam is Tanja Beerten en ik ben mantelzorgmakelaar, mantelzorgcoach en ZZP’er (eigenaar van Umero). Ik werk onafhankelijk. 

Ik heb kennis op het gebied van zorg, welzijn, wonen, werk en inkomen en ik kan je ondersteunen in de wereld van de zorg. Wanneer het nodig is kan ik taken overnemen en help ik bij het zoeken naar oplossingen die passen in jouw (zorg)situatie. 

En lukt het dan toch niet (meer) om welke reden dan ook, dan help ik om de zorg uit handen te kunnen geven. Dit alles gaat altijd in overleg. Jij bepaalt wat er gebeurd en ik ondersteun in het hele proces.

Ervaring

Ik heb ervaring op verschillende vlakken: ik ben mantelzorgmakelaar, maar ik heb ook mensen ondersteund bij keukentafelgesprekken, ik ben mantelzorgconsulent geweest, ik heb als maatschappelijk werker gewerkt, ik ben buurtwerker geweest en ik heb mij gericht op preventie rondom verschillende thema’s en vanuit verschillende doelgroepen. Deze kennis en ervaring zet ik graag in om je zo goed mogelijk te helpen.

Umero?

Met enige regelmaat krijg ik de vraag waar Umero voor staat:
Umero is latijns voor schouder.
Met Umero wil ik mantelzorgers een schouder bieden om op te leunen zodat zij de zorg voor hun naaste zo lang mogelijk vol kunnen houden. 

Registratie en lidmaatschap

Ik ben geregistreerd als mantelzorgmakelaar bij de beroepsvereniging mantelzorgmakelaars (BMZM) en bij de BPSW (beroepsvereniging van professionals in sociaal werk).

Mede door het lidmaatschap van de beroepsvereniging blijf ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarnaast zorgt dit voor een groot netwerk. 

Ook ben ik geregistreerd bij Registerplein en lid van MantelzorgNL

Jonge mantelzorgers

Als mantelzorgconsulent heb ik ook (JMZ’ers) jonge mantelzorgers ondersteund, ik heb workshops en trainingen gegeven en door de jaren heen heb ik ondervonden dat deze doelgroep vaak over het hoofd wordt gezien. Ben jij tussen de 8 en 21 jaar oud, heb je te maken met een ziekte bij een naaste en wil je daar graag met iemand anders over praten? Ik ben er graag voor je!

Behaalde opleidingen

  • Post-HBO Mantelzorgmakelaar en Onafhankelijk Cliëntondersteuner bij STOC in Houten
  • Post-HBO Sociaal Werker Maatschappelijke Ondersteuning aan de Christelijke Hogeschool Ede
  • Bachelor of Social Work bij Windesheim in Zwolle

Naast bovenstaande opleidingen heb ik een basiscursus gevolgd:

En verschillende certificaten behaald:

    • Familiezorg, bij STOC
    • Training jonge mantelzorgers, door MantelzorgNL
    • Coachings en trainingstechnieken, door Movisie