Wanneer je blijft doen wat je altijd hebt gedaan, zul je blijven krijgen wat je altijd kreeg.

Life coach / levenscoach

Onbewust spelen bij elk mens belemmerende gedachten een rol.

  • Als je onbewust bijvoorbeeld de hele tijd denkt dat je minder goed in je werk bent dan je collega’s, kan die gedachte een negatieve invloed hebben op je dagelijkse prestaties.
  • Als mantelzorger kun je sterk twijfelen aan de dingen die je doet of denken dat je naaste het niet waardeert wat je doet.

Wanneer je het eigen beperkende gedachtenpatroon onder ogen ziet, ligt de weg open voor verandering. Een life coach begeleidt in dit proces.

De ondersteuning door Tanja van Umero is zowel online als bij je thuis mogelijk. In je eigen vertrouwde omgeving. 

Wat is een life coach?

Een levenscoach, ook wel life coach genoemd, begeleidt mensen die moeilijkheden ondervinden op allerlei gebieden in hun leven, bijvoorbeeld in relaties, werk, gezin en/of vrienden. Het doel van de levenscoach is dat je je bewust wordt van je eigen gedachten.

Als je aan de belemmerende gedachten in je onderbewustzijn niets veranderd, zal de situatie ook niet veranderen. Een levenscoach helpt mensen om dit patroon te doorbreken.

Hoe vaak hoor je mensen niet vertellen dat ze ‘vast’ zitten in hun leven? 

Mantelzorgcoach

Mantelzorger zijn voor een naaste betekent niet alleen tijd steken in de zorg voor die naaste. Het zorgt er ook voor dat je kunt gaan piekeren, slecht slaapt, je zorgen maakt en afvraagt of je wel het juiste doet. In sommige gevallen staat de mantelzorger er alleen voor en kun je de zorgen niet delen. Je loopt maar door, “zolang het goed gaat met je naaste komt het met jou ook wel goed”. Herkenbaar?

Mantelzorgers gaan vaak over de eigen grenzen heen tot ze zelf omvallen. Maar wat nou als dat gebeurt? Wie zorgt er dan voor de naaste? Zorgen voor jezelf is zo ontzettend belangrijk, maar hoe doe je dat?

Mantelzorgers geven aan behoefte te hebben aan een onafhankelijke persoon die luistert naar hun verhaal en geen oordeel heeft. Ook hoor ik mantelzorgers vaak zeggen dat ze zo blij zijn om te horen dat ze ‘niet gek’ zijn en dat ze het goed doen zoals ze het doen. Ik bied graag een luisterend oor aan alle mantelzorgers, ongeacht de situatie. Niks is mij te gek, geen enkele situatie is vreemd en geloof me, ik heb al veel gehoord.

Er zijn veel redenen voor mantelzorgers om door te gaan. 
“Wie kan er anders voor mijn naaste zorgen?”

Gedicht (schrijver onbekend)

‘De Vicieuze cirkel

Als ik blijf kijken zoals ik altijd heb gekeken
Blijf ik denken zoals ik altijd dacht

Als ik blijf denken zoals ik altijd heb gedacht
Blijf ik geloven wat ik altijd heb geloofd

Als ik blijf geloven wat ik altijd heb geloofd
Blijf ik doen zoals ik altijd heb gedaan

Als ik blijf doen zoals ik altijd heb gedaan
Blijft mij overkomen wat mij altijd overkomt

Maar als ik nu mijn ogen sluit 
en voel mijn ware zelf van binnen
Dan kom ik deze cirkel uit
En kan ik steeds opnieuw beginnen.’