Umero is latijns voor schouder.

Mijn naam is Tanja Beerten en vanuit Umero bied ik je een schouder om op te leunen
zodat jij je taken als mantelzorger beter kunt volhouden. 

Wat kan Umero voor jou betekenen?

Kom je plotseling in aanraking met een ziekte bij een naaste? Een depressie, een verslaving, of een lichamelijke beperking? En weet je niet waar je kunt beginnen om de zorg te regelen? Neem dan contact met mij op en ik kijk met je mee wat je kunt doen om het zo goed mogelijk te regelen.

Als gediplomeerd mantelzorgmakelaar ben ik onafhankelijk. Ook wanneer je al een tijdje voor iemand zorgt denk ik graag met je mee.

Ik heb kennis van Wmo, Wet Langdurige zorg, Zorgverzekeringswet en Jeugdwet. In het verleden heb ik gewerkt als opbouwwerker,  buurtcoach en mantelzorgconsulent. Vanuit deze achtergrond kan ik een aanpak bieden op de verschillende terreinen: zorg, welzijn, wonen, werk en inkomen.

Mantelzorgmakelaar of mantelzorgcoach?

Op basis van je situatie kijken we samen wat er nodig is. Ik ondersteun zowel bij de zakelijke vragen als de persoonlijke. Loop je vast omdat je je eigen thuissituatie moet combineren met de zorgsituatie van een naaste? Of heb je heel lang voor iemand gezorgd en is dat plotseling niet meer nodig? Ook dan biedt ik de schouder om op te leunen. 

Ik ben er ook wanneer de zorgvraag wegvalt...

Wanneer de zorgvraag plotseling wegvalt vallen mensen vaak in een gat. Ze hebben veel tijd gestoken in de ondersteuning van de naaste en opeens is er tijd over. Veel mantelzorgers weten niet goed hoe ze deze tijd kunnen vullen en soms weten ze niet meer wat ze zelf graag doen. Of er is sprake van een schuldgevoel. Dit is allemaal heel herkenbaar en begrijpelijk. 

Wat is een mantelzorgmakelaar?

Heb je bijvoorbeeld vragen over:

  • het organiseren van passende zorg

  • het invullen van formulieren, opmaken van zorg contracten, het schrijven van een persoonlijk plan

  • wettelijke regelingen

  • voorzieningen

  • het keukentafelgesprek

  • de combinatie werk en mantelzorg

  • het maken van belangrijke keuzes, bijvoorbeeld of je naaste wel of niet opgenomen moet worden en of u wel of geen PGB gaat aanvragen

  • een PGB of zorg aanvraag

Staat jouw vraag of behoefte niet in bovenstaande overzicht? neem ook dan gerust contact met mij op, ik denk graag met je mee.