Kosten

Umero hanteert verschillende tarieven, afhankelijk van de werkzaamheden.

 • Mantelzorgmakelaar
  Tip: kijkt u eerst naar onderstaande mogelijkheden voor een vergoeding
  Voor de inzet van diensten die niet (meer) worden vergoed geldt een uurtarief. Voor particulieren is dit € 87,12 per uur (incl. btw). 
 • Mantelzorgcoach
  Heb je behoefte aan een luisterend oor, iemand die met je meedenkt in de situatie, ondersteuning in het contact met bijvoorbeeld familie of wil je gericht werken aan een doel? Dan kun je een beroep op mij doen in de vorm van coaching. Het uurtarief voor particulieren is € 50,- per uur (incl. btw).
 • Reiskosten: € 0,21 per kilometer
  De reiskosten worden berekend vanaf Doetinchem op basis van GoogleMaps.

afbeelding 750 x 750
 • Bedrijven / werkgevers
  Heeft uw bedrijf interesse in informatie en ondersteuning, bijvoorbeeld in de vorm van een spreekuur? Of is er bijvoorbeeld behoefte aan mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid en kunt u daarbij ondersteuning gebruiken?

 • Scholing en training
  Is er behoefte aan scholing en/of training in het kader van mantelzorg? Of heeft u interesse in een basiscursus voor ‘zorgvrijwilligers’?

Vergoeding

Aanvullende verzekering (Mantelzorgmakelaar)
Als uw zorgverzekeraar de dienstverlening van een mantelzorgmakelaar vergoedt, dan staat dat duidelijk in de polis van uw aanvullende verzekering. Doet uw zorgverzekeraar (nog) niet mee? Kijk dan even naar de verzekering van degene die u verzorgt. U kunt altijd contact opnemen met uw verzekeraar om de mogelijkheden te bespreken. Sommige verzekeraars moeten eerst toestemming geven voor u een mantelzorgmakelaar in kunt zetten.

Meer weten? Op de website van de BMZM (www.bmzm.nl) staat een lijst met vergoedingen voor de mantelzorgmakelaar per zorgverzekeraar. Bij een aantal verzekeraars moet u eerst contact met uw eigen verzekeraar opnemen.

Jonge mantelzorgers tot 18 jaar kunnen het beste even aan de ouders/verzorgers vragen of zij een vergoeding voor de mantelzorgmakelaar in hun aanvullende verzekering hebben zitten. 

Persoonsgebonden budget (PGB)
Heeft u een PGB met vrij besteedbaar bedrag? Dan kunt u de dienstverlening daar uit betalen.

Gemeente
Misschien is de gemeente waar u woont bereid om de ondersteuning van Umero (deels) te betalen vanuit het budget van de onafhankelijke cliënt ondersteuning Wmo. (Deze vraag kunnen jongeren ook stellen.) 
Neem hiervoor contact op met uw gemeente.

Werkgever
Als mantelzorg gecombineerd wordt met een baan, informeer dan eens bij de werkgever. Misschien is de werkgever bereid om een bijdrage te doen in de kosten voor de mantelzorgmakelaar of coaching. Uw werkgever heeft er voordeel bij dat u lekker in uw vel zit en uw aandacht volledig bij uw werk kunt houden. 

Op onze diensten zijn de algemene voorwaarden en het privacyreglement van toepassing.
Deze zijn te vinden onder het kopje ‘Contact en info’ onderaan deze pagina.