Mantelzorgcoach

Mantelzorger zijn voor een naaste betekent niet alleen tijd steken in de zorg voor die naaste. Het zorgt er ook voor dat je kunt gaan piekeren, slecht slaapt, je zorgen maakt en afvraagt of je wel het juiste doet. In sommige gevallen staat de mantelzorger er alleen voor en kun je de zorgen niet delen. Je loopt maar door, “zolang het maar goed gaat met je naaste komt het met jou ook wel goed”. Herkenbaar?

Mantelzorgers gaan vaak over de eigen grenzen heen tot ze zelf omvallen. Maar wat nou als dat gebeurt? Wie zorgt er dan voor de naaste? Zorgen voor jezelf is zo ontzettend belangrijk, maar hoe doe je dat? “Hoe kun je nou aan jezelf denken? jij bent toch niet ziek?“

Er zijn zoveel redenen voor mantelzorgers om door te gaan en soms durven ze ook niet anders. 
Want wie kan er anders voor mijn naaste zorgen?

Mantelzorgers geven aan behoefte te hebben aan een onafhankelijke persoon die luistert naar hun verhaal en geen oordeel heeft. Ook hoor ik mantelzorgers vaak zeggen dat ze zo blij zijn om te horen dat ze ‘niet gek’ zijn en dat ze het goed doen zoals ze het doen. Ik bied graag een luisterend oor aan alle mantelzorgers, ongeacht de situatie. Niks is mij te gek, geen enkele situatie is vreemd en geloof me, ik heb al veel gehoord.